Grand Cru | Bierbrouwerij St. Feuillien

st-feuillien_grandcru

“Naar aanleiding van de 4e editie van de Brussels Beer Challenge, in november 2015, werd aan de brouwerij een eerste zilveren medaille toegekend voor de St-Feuillien Grand Cru. Het betrof de zilveren medaille in de categorie: Pale & Amber Ale: Strong Blonde/Golden Ale.” (www.st-feuillien.com)

“Grand Cru is van oorsprong een benaming voor een speciaal brouwsel van hoge kwaliteit. Het wordt tegenwoordig te pas en te onpas gebruikt en is eerder een modewoord geworden.” (bierwoordenboek.com)


Een tijdje terug dronk ik al eens de saison van St. Feuillien. Nu was het beurt aan de Grand Cru, een bier van 9,5%.

Het bier heeft een mooie lichte kleur en een geur die mij doet denken aan banaan. In de eerste slok proef ik even ijzer, maar dit ebt gelukkig snel weg. Het bier heeft best wat koolzuur, is redelijk fris en fruitig en niet heel erg bitter. In de smaak komt de banaan weer terug. Het alcoholpercentage zorgt ervoor dat het bier iets verwarmend is. De nasmaak blijft goed aan. Lekker.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.