Royal Rha | Bronckhorster brewing company

Engelse stijl India Pale Ale. Vernoemd naar het dorpje Rha waar de brouwerij gevestigd is. (tenminste dat ik wat ik zo gok)

Een week terug ongeveer dronk ik de Hoptimist van deze brouwerij. Die IPA vond ik erg lekker. Het zoete en de bitterheid waren goed in balans. Na het drinken van de hoptimist was ik erg benieuwd naar deze IPA van de Bronckhorster brewing company. Dit is een Engelse stijl IPA, de hoptimist was een DIPA (Double India Pale Ale).


Het is mij meteen duidelijk wanneer ik dit bier proef. De Hoptimist vond ik overduidelijk lekkerder dat deze Royal Rha (6%). Bij de Hoptimist waren de smaken meer in balans, was het bier frisser, fruitiger en ook niet zo heel erg bitter. Deze Royal rha ruikt lekker, typisch IPA achtig naar grapefruit. Daarnaast vind ik de geur wat muf. In smaak is het bier fruitig maar ook best bitter. Ik mag hem niet vergelijken, maar de Royal Rha vind ik wat vlak en gewoontjes als je hem zo naast de Hoptimist zet. Gelukkig is de Hoptimist van dezelfde keigoede brouwerij die hele mooie bieren heeft.

 

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.