Hop art | vandeStreek bier

“Hop Art is een blonde volmout IPA van 5% die weer uit zijn voegen barst qua Amerikaanse hop. Het is dus niet the best of the Hop Art series. Bier is kunst! In 2014 brouwden we een serie bieren in samenwerking met kunstenaars. Wij doen kunstig met het bier, zij met het etiket), nee we hebben weer een nieuw bier gebrouwen. ” (ratebeer.com)

Deze IPA van 5%, genaamd Hop Art, kreeg ik voor mijn verjaardag. Ik ben niet echt een IPA liefhebber, dus ik was wel benieuwd of hij mij zou smaken. Hij is gebrouwen door VandeStreek bier uit Utrecht.


De Hop Art geurt heerlijk. Mandarijn, grapefruit en veel andere tropische geuren komen mij tegemoet. Daarnaast ruikt het heerlijk vers naar groene bladeren/kruiden. In smaak blijft het bier een beetje achter vergeleken bij de geur. De tropische vruchten komen minder goed terug. Het bier is licht zoet en fruitig en daarnaast licht zuur. Ik vind hem flink bitter met een droge nasmaak. Voor mij is deze IPA te bitter, als het fruitige en de bitter wat meer in balans waren geweest had ik hem zelf lekkerder gevonden.

(Er zijn wel wat IPA’s die ik lekker vind (tot nu toe). Zoals: mooie nel, de hoptimist en de IJ IPA.)

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.