312 urban wheat ale | Goose island brewers

312_Bottle_Glass_web

Goose Island Brewers312 Urban Wheat Ale [4,2%]

“Goose Island brouwt ambachtelijke craft bieren, waarvan 312 Urban Wheat Ale de bekendste variant is. Dit bier is de afgelopen 10 jaar tijdens de World Beer Cup meerdere malen uitgeroepen tot beste Summer Ale. De naam verwijst naar postcode 312 van het downtown-gebied van Chicago. ”  (Biernet.nl) De brouwerij zelf is vernoemd naar een eilandje in de Chicago Rivier. (wikipedia.org)

Een geel gekleurd biertje met een fijne fruitige geur. Niet te zoet/tropisch maar licht de geur van fruit/citrus en granen. In de smaak een goede balans. Het bier is een beetje waterig, beetje bitter, en een beetje fruitig. Uitgesproken is het bier niet, maar hij verfrist en drinkt goed weg. Ik zal hem niet nog eens drinken.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.