Vrouwe van Gramsbergh | Mommeriete

vrouwe

“De vrouwe van Gramsbergen Anna van Wachtendonk, weduwe van de heer van Gramsbergen Statius van Aeswijn, bouwde in de 16de eeuw het kasteel van Gramsbergen, ook wel “de steen” genoemd weer op. Naar deze vrouwe is dit bier Vrouwe van Gramsbergh (10%) vernoemd.” (mommeriete.nl)


Wauw volgens mij is dit een fijn bier! Dat merk ik meteen aan de geur en later aan de smaak.
Het bier heeft een volle, licht zurige geur. Het doet mij denken aan port/rode wijn. Daarnaast ruik ik ook vers brood en koffie. Wanneer ik een slok neemt vind er een ware (smaak)explosie plaats. Het bier is heel mooi vol, prikkelt wat door de koolzuur en de smaak houdt lang aan. Ik proef in eerste instantie karamel, hierna volgen er laurier/drop. Helemaal aan het eind is het even wat bitter. Een mooi vol bier, misschien wat aan de zoete kant, maar ik vind hem lekker! Een smaak waarin veel smaken te onderscheiden zijn, jam! Maar ook een biertje waar je echt rustig van moet genieten. Dit aangezien het alcoholpercentage fors is wat je niet erg merkt.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.