IJsbreker | Brouwerij Pampus

NH-0214

Brouwerij PampusIJsbreker [9,6%]

“Een IJsbreker is een zwaar beslagen vaartuig dat ingezet werd in de vrieskou om bevroren wateren met ruwe kracht open te breken en weer toegankelijk te maken voor schepen. Dit bier is bedoel voor hen die een opkikker kunnen gebruiken op een koude winteravond of simpelweg voor hen die willen genieten van een intense en rijke smaak.” (Tekst etiket bier)

Ik dacht zelf eigenlijk dat brouwerij Pampus wel iets groter was, maar het is nog een gezellig kleine micro-brouwerij opgericht in 2012 uit Amsterdam. Ik heb hun bieren wel vaker al langs zien komen maar nooit geproefd. Nu is het tijd voor de ‘ijsbreker’ die ik van een vriendin kreeg.

Het bier is heel erg donker van kleur, bijna zwart. In de geur komen verschillende dingen naar boven. Ik ruik kandij, koffie en karamel. Daarnaast komt er de geur van rood fruit omhoog, een wat zoete maar ook licht zure geur. In smaak is het bier minder zoet, hij is wat rauwer en in de nasmaak droog. Ik proef koffie, kruiden en wat kandij. Het bier is niet super vol maar ook niet te waterig. Het zit er precies tussen in. Het is niet perse een winterwarmer, maar wel een prima kruidig biertje.

 

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.