Kanon | Bierbrouwerij Grolsch

“Grolsch Krachtig Kanon werd op maandag 3 maart 1997 gepresenteerd (toen nog onder de naam Het Kanon) bij Het Bolwerk in Geertruidenberg, als eenmalig brouwsel. In 1998 en in 1999 werd het bier echter nogmaals uitgegeven wegens het grote succes. Grolsch Krachtig Kanon werd in 2000 blijvend in het assortiment opgenomen.” (wikipedia.nl)


krachtig_kanon

Denk je aan Grolsch, dan denk je aan pils. Toch bestaat er ook de Grolsch Kanon, de gerstewijn van Grolsch. Een zwaar bier zo met zijn 11,6%. Veelvoudig gezien bij de supermarkt, toch nooit echt goed geproefd.. daar kwam nu verandering in.

Grolsch Kanon

Qua uiterlijk lijkt het alsof ik alsnog een pilsje ga drinken. Het bier heeft veel koolzuur wat naar de oppervlakte borrelt, echter neigt de kleur van het bier wel iets naar het amber.

In de smaak heb je dus helemaal niet met pils te maken. De kanon treft me letterlijk als een kanons kogel. Een heel zoet, sterk alcoholisch bier, wat meteen knalt bij de eerste slok. Ik kan buiten de zoetheid om niet veel andere smaken onderscheiden. De alcohol komt meteen omhoog en neemt de overhand. Hierdoor worden de andere eventuele smaken naar de achtergrond gedrukt. Het bier verwarmd meteen je borst. In de nasmaak is hij even licht bitter. Nou.. niet mijn bier! Veel te zoet.. en veel te alcoholisch. Begrijp me niet verkeerd, een hoog alcoholpercentage is helemaal niet erg, maar wel als je letterlijk de alcohol proeft.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.