De bierverteller | Bierproeverij

Gister was het zo ver. Met twee vrienden en mijn vriend hadden wij een bierproeverij in Café het Pandje te Utrecht. Door het streekbierfestival Utrecht was ik hiervan op de hoogte gesteld en ik vond het een top idee om erbij te zijn, dus zodoende.

De bierproeverij werd gegeven door Tomas, een biersommelier die o.a bierproeverijen organiseert onder de naam de Bierverteller. Tomas is helaas in augustus 2017 overleden aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Zijn winkel en deze proeverijen leven voort.


De bierproeverij had het volgende thema:

|| 6 bieren, 6 provincies, 6 biertypen en 6 brouwerijen ||

Er werd ons veel verteld over het proeven; Waar let je op? Hoe proef je überhaupt? Wat is mout? Enz enz.

De zes bieren die wij gingen proeven varieerden in alcoholpercentage en soort. We begonnen met een weizen en eindigden met een quadrupel. Het leuke eraan is dat je niet weet welk bier je proeft. Hierdoor herkende ik een bier niet dat ik eigenlijk wel kende, ik haalde hem door de war met een ander bier. Doordat je niet weet wat je proeft proef je ook beter. Omdat je zonder vooroordelen over de brouwerij of het type bier het bier proeft.

Tussen het proeven van de bieren door deden we een quiz. Vragen over namen van brouwerijen, uitspraken over bier of bepaalde bieren bij naam noemen. Makkelijk? No way! Binnen het team verwarden we elkaar, de één denkt dit en de ander denkt dat, dan vul je algauw toch een verkeerd antwoord in terwijl je het goede antwoord al had staan haha.
We wonnen dus niet, maar dat mocht de pret niet drukken!

Een leuke interactieve bierproeverij met bierquiz door een charismatische Utrechtse sommelier. Je leert proeven, leert weer wat nieuwe dingen over bepaalde bieren en word meegenomen in de geschiedenis van bieren. Leerzaam, gezellig en leuk. Wie weet neem ik nog wel eens deel aan één van de proeverijen van de bierverteller, maar dan met complexere meer onbekendere bieren dat wel.
Of een proeverij met zwarte glazen, zodat je al helemaal niet weet wat je drinkt. Wie weet..

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.