Bierverteller bierboetiek

In één van de leukste straatjes van Utrecht is op 25 augustus 2016 een super leuke bierboetiek geopend! Het is de bierboetiek van Tomas Schroën* ookwel de bierverteller genoemd. Voordat Tomas deze winkel opende gaf hij vooral bierproeverijen op locatie. Ik was begin dit jaar bij één van die proeverijen. Het was een super proeverij met goed thema en goede en leuke begeleiding/presentatie van Tomas. Ik heb er destijds erg van genoten, lees er hier meer over.


|| * Tomas is helaas in augustus 2017 overleden aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Zijn winkel leeft voort, met daarin veel herinneringen aan hem. ||

Na de proeverij begon ik Tomas, de bierverteller, te volgen op social media en zo kwam ik erachter dat er een winkel geopend zou worden op de oude plek van Bert’s bierhuis.Daar wilde ik natuurlijk wel eens langs! En zo geschiedde.

De winkel viel me meteen op toen ik de straat inliep. De winkel is qua kleur aangepast aan het logo van de bierverteller, het zwarte bolhoedje.  Daarnaast hangt er een zwarte vlag uit met opeengestapelde bierglazen.

Huiselijk

De winkel zelf heeft een heel huiselijke sfeer, dit komt in eerste instantie omdat de winkelruimte uit twee delen bestaat. Deze twee delen zijn gescheiden door een ensuite scheiding. De huiselijke sfeer komt ook door de inrichting van de winkel. De bieren staan op verschillende speelse manieren uitgestald. Zo is er naast de kassa een kast gebouwd die bestaat uit verschillende (halve) kastjes met daarop uitgestalde bieren. In de volgende ruimte staan grote (antieke) kasten met daarin nog meer bieren. Het is echt alsof je je in een woning bevind van een bier verzamelaar haha.

De winkel is ruimtelijk opgezet en heeft een warme uitstraling door de rode kleuren die op meerdere plekken in de winkel terugkomen.

De bolhoedjes

De bierverteller heeft ervoor gezorgd dat er wel een structuur is in deze bierjungle. De bolhoedjes geven aan met wat voor soort bieren je te maken hebt. De categorieën lopen uiteen van zware jongens, donker & geroosterd tot aan fruitig & kruidig.  Mocht je toch niet kunnen vinden wat je zoekt, of heb je bieradvies nodig? Dan krijg je in deze bierwinkel een passend advies.

Het leuke aan deze bierwinkel vind ik de speelse indeling en de gezellige knusse sfeer. Het is creatief en uniek qua inrichting. De leukste details vind ik het podium (in deze nis wordt een speciaal (ja echt speciaal hihi) bier uitgelicht), de plankjes met met daarop bier & spijs en de koelingen met daarin gekoelde bieren om meteen te nuttigen.

Bierige Activiteiten

De bierverteller organiseert ook verschillende bierige activiteiten. Zo zijn er verschillende bierproeverijen met elk een ander thema. Deze proeverijen vinden in de bierwinkel zelf plaats maar ook op andere plekken in het land. Als bedrijf kan je de bierverteller ook inhuren voor bieradvies, proeverijen en workshops. Ook heeft de bierverteller iets nieuws: ‘Brouwgasten’. Hierbij staat per avond één brouwerij centraal. Het is een avondvullend programma waarin het verhaal en de bieren van de brouwerij die te gast is centraal staat. 

Ga eens langs bij de bierverteller als je in Utrecht bent, dan snap je meteen waarom ik zo enthousiast ben over deze winkel. Petje (bolhoedje) af!


Bierverteller bierboetiek
Twijnstraat 47, 3511 ZH Utrecht

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.