Petrus Aged Red | Brouwerij de Brabandere

petrus aged red

De Petrus Aged Red (8,5%) is één van de vier Petrus sour beers. “Petrus is allesbehalve een doorsnee bier. Petrus is een echt gerijpt bier, authentiek en gebrouwen volgens de beste tradities.Ondanks z’n leeftijd is Petrus jong van hart! Petrus is de referentie voor zure bieren. Niet voor zuurpruimen, maar voor mensen die zich niet veel van trends en hypes aantrekken. Mensen die op hun gevoel afgaan, in hun eigen goede smaak geloven en nieuwsgierig zijn om betreden paden te verlaten.” (brouwerijdebrabandere.be)

“De Petrus Aged Red is een blend van 15% Petrus Aged Pale en 85% dubbel bruin met kriekensap.” (petrussourbeer.com)


Wat zie ik en wat ruik ik?

De Petrus Aged Red heeft licht roze dik schuim. Het pronkt bovenop het donkerrode bier. De geur van het biertje is precies zoals je zou verwachten. Ik ruik de pure geur van kersen, heerlijk zoet maar ook zuur. Het is een echte geur, alsof je een glas kersensap voor je neus hebt ( maar dan met alcohol)

Wat proef ik en wat vind ik?

In de smaak is het bier mooi gebalanceerd. Ook hier weer pure smaken. Sommige kriekbieren smaken ‘gemaakt’, gelukkig deze niet. De smaak van de kersen is mooi in balans. Het is zuur maar niet té doordat er ook een zoetje aanwezig is. Het mondgevoel is lichtelijk romig en genoeg vol. Een fijn bier, ik kan me voorstellen dat ik dit biertje lekker koud drink volgende zomer op een terrasje in de zon. Maar voor nu, een wat koudere dag, is hij ook heerlijk.

Hou je toch van een wat zuurdere kriek? Probeer dan de Lindemans Cuvée rene oude kriek bijvoorbeeld.

 

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.