Ontdek de smaak van bier | Bierboek

Dit boek ‘Ontdek de smaak van bier‘ kwam vorig najaar uit. Het is geschreven door de vrouwelijke biersommelier Fiona de Lange. Dit boek heeft mij goede ondersteuning gegeven in het ontdekken van bieren. Het staat boordevol (basis) informatie over bier, dingen die je echt moet weten. De smaak van bier en het proeven staat centraal.


Zo is het proeven van bier niet zomaar iets, er komt best wat bij kijken. Welke stappen dit zijn staat in dit boek beschreven en zo ook alle smaaksensaties die je kan hebben tijdens het proeven van bier. Ik wist niet dat er zoveel verschillende (vieze) smaken te ontdekken zijn in bier..

In het boek staan landen als België en Amerika beschreven die invloed hebben gehad op de huidige smaak van bier. Ook leert het boek je wat over hop, granen en gist. Dit zijn de drie basis onderdelen die grote invloed hebben op de smaak een bier.

Wat ik een erg interessant onderdeel van het boek vond was het bewaren van bier. Hoe bewaar je bieren en welke bieren kan je überhaupt bewaren. Na het lezen van het boek heb ik dezelfde week nog wat bieren gekocht die nu in mijn kelder liggen te rijpen. Achterin het boek staan 100 bieren beschreven die je echt eens zou moeten proeven.

Ontdek de smaak van bier is mooi vormgegeven en leest vlot weg. De gebruikte taal is begrijpelijk voor beginnende bierdrinkers en het boek ondersteund echt bij het (leren) proeven.


Een ander boek van Fiona de Lange is ‘Wat je als bierliefhebber moet weten‘. Ontdek de smaak van bier is onder andere hier verkrijgbaar.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.