Pannepot vintage 2016 | De Struise Brouwers

pannepot vintage “Deze ‘Pannepot Vintage Old Fisherman’s Ale’ (10%) is genoemd naar de vissersboten waarop stoere zeebonken hun leven waagden voor brood op de plank.” (struise.com)

Eindelijk heb ik eens de Pannepot vintage geproefd. Het is een bier (en ook de andere bieren van struise) wat mij al meerdere malen is aangeraden, dus het moest er eens van komen.

 

 


Wat zie ik en wat ruik ik?

Het donkerbruine bier heeft de geur van karamel maar ook een lichte ijzer geur. De schuimkraag probeert heel even zich te vormen maar verdwijnt al snel.

Wat proef ik en wat vind ik?

Qua mondgevoel is het bier mooi vol en ook lichtelijk romig. Wel heeft het biertje veel koolzuur en is niet echt plakkerig/stroperig. Als je dit bier weglegt zal de koolzuur afnemen, zal het wat dikker en plakkeriger worden en ook verder evolueren in smaak. Wie weet doe ik dat nog eens.

De smaak van het bier is voornamelijk zoet. Ik proef karamel, rozijnen en ook is er een drop achtige smaak aanwezig. In de nasmaak is het bier bitter maar dit is maar heel lichtjes. Ook verwarmd het bier je licht, maar ik vind niet dat de alcohol te aanwezig is in het bier.

Ik ben nu wel benieuwd geworden naar de pannepot grand reserva! De gelagerde versie van dit bier.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.