Finesse | Dochter van de Korenaar

finesse

Het was voor mij weer eens tijd voor een Belgische tripel. De Finesse (8,5%) is de tripel van een brouwerij waarvan ik al vaker bieren heb gezien maar nooit heb meegenomen, tot nu.

“De naam van onze brouwerij stamt uit oud-Mechelse kronieken, waar Keizer Karel V claimde, meer te houden van ‘het sap van de dochter van de korenaar’ dan van het ‘bloed van de druiventros.’

Met andere woorden de beste man hield meer van bier dan van wijn. Deze uitspraak levert hem heden ten dage niet alleen de eer om de beschermheilige van het Belgisch brouwersgilde te zijn, maar ook de bedenker van de naam van onze ambachtelijke brouwerij.” (dedochtervandekorenaar.be)

 

 


Zicht & Geur

Finesse is een oranje gekleurd biertje met een grote schuimkraag. In de geur van het bier ruik ik in eerste instantie ijzer en daarna honing.

Smaak

De roggemout die in dit bier gebruikt is zorgt ervoor dat het bier mooi vol en licht romig is. In eerste instantie proef ik vooral karamel, granen en kruiden. Daarna volgt er achterin de keel een goeie grapefruit bitter en is het bier wat droog. Eerst is het bier dus zacht maar hij eindigt met pit door de bitterheid.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.