Waardamse framboos | Brouwerij Stokhove

waardamse framboos

Een tijdje geleden kreeg ik een heel fijn pakketje vol biertjes. Het pakketje kwam van Bestebieren, een jong bedrijfje uit Abcoude. Dank!

“BesteBieren is een jong bedrijf dat zich toelegt op het importeren en verdelen van speciale– exclusieve –bieren. Deze zijn op dit moment afkomstig uit België, maar over niet al te lange tijd ook uit Nederland, Duitsland en andere landen. BesteBieren is opgericht door 4 bierliefhebbers die per toeval– het glas heffend natuurlijk –kennis maakten op een prijswinnend bier van Brouwerij Stokhove uit Waardamme.

Wat zou het super zijn als dit heerlijke bier ook in Nederland verkrijgbaar zou zijn? Vele gesprekken en biertjes later was BesteBieren geboren. Gestart met de bieren van Brouwerij Stokhove, maar in de toekomst ook met andere exclusieve topbieren.” (bestebieren.nl)


Het pakketje bevatte bieren van Brouwerij Stokhove maar ook van Brouwerij de Haeckse brouwers en van Brouwerij de Eeuwige Jeugd. Ik had zin in bier maar niet in een te zwaar biertje dus ik begon met het frambozenbier (5,8%) van Brouwerij Stokhove.

Zicht & Geur

Het rood roze bier heeft een dunne schuimkraag. In de geur word al meteen duidelijk dat dit inderdaad een frambozen biertje is en niet een ander soortig fruitbiertje. Ik ruik de pure geur van frambozen, alsof je met je neus boven een glas frambozensap hangt. Het is heerlijk fruitig, zoet en licht zuur en het daagt me echt uit een slok te nemen.

Smaak

Ja! Echt een fruitig biertje dit, de pure smaak van frambozen knalt je tegemoet. De frambozensmaak maakt dat het bier een behoorlijk zoet karakter heeft. Echter maakt de aanwezige hoeveelheid koolzuur en het lichtje zuurtje het ook weer dat het niet (teveel) overheerst.

Ik dronk het bier meteen vanuit de koelkast, maar dat is juist lekker! Als je een kriekliefhebber bent dan is dit biertje waarschijnlijk wel wat te zoet voor je. Ik kon het wel hebben en vond hem zo koud, lekker verfrissend.

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.