Sin & Remorse | Jopen & Brouwerij de Molen

sin & remorse

Wisten jullie al dat ik groot liefhebber ben van stout bieren..? Ik vond weer een heerlijke! Dit is de Sin & Remorse, een samenwerking tussen Jopen & Brouwerij de Molen. Resultaat, een moddervette stout van 10%.


Wat zie ik en wat ruik ik?

Deze Sin & Remorse heeft een kleine lichtbruine schuimkraag die zich bovenop het ontzettend donkere bier vormt. In de geur ruik ik heel erg donker bruin meergranen brood daarnaast ruik ik pure chocolade.

Wat proef ik en wat vind ik?

Een stout bier vind ik vaak pas lekker als hij wat romig is en vol van smaak.. en gelukkig! Ook deze sin & remorse is licht romig en vol van smaak. Hij is zelfs wat plakkerig en stroperig van structuur. De gebrande koffie en pure chocolade komen me tegemoet. Beide tonen zorgen dat het bier een bitter karakter heeft. Ook proef ik laurier, die zorgt ervoor dat de bitterheid niet teveel knalt. Het bier blijft soepel en drinkt makkelijk weg. Want het is dan wel een zwaar bier, maar niet te heftig in smaak. Naarmate het bier langer stond en warmer werd, werd hij bitterder.

Lekker hoor! Een aanrader! Kan ook bijna niet met zulke brouwerijen..

[Andere heerlijke stouts: by udder means, crooked moon tattoo, cassandra, black boar]

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.