Witte beer | Gebrouwen door vrouwen

witte beer

Gebrouwen door vrouwenWitte beer [6,3%]

“Witte Beer is een donker witbier. Steranijs, kaneel en kardemom maken dit een bijzonder winters biertje, kruidig en vol van smaak. Een heerlijk beertje om tegen aan te kruipen tijdens de witte wintermaanden. BRRR…” (gebrouwendoorvrouwen.nl)

Wat zie ik en wat ruik ik?

Het bier is goud/licht oranje van kleur. Het heeft een kleine schuimkraag die eigenlijk al meteen weer verdwijnt. In de geur vind ik kruiden en hij is verder wat ijzerachtig.

Wat proef ik en wat vind ik?

Qua mondgevoel is dit een fijn biertje. Het is (bijna fluweel) zacht en soepel. De smaken van het bier zijn echter niet erg uitgesproken. Maar de smaken die ik proef associeer ik eerder met een weizen biertje dan met een winters biertje. Ik proef kruiden, granen en een fruitigheid die in de buurt komt van banaan. Daarnaast proef ik wat karamel. Het biertje verwarmd niet echt en de steranijs en kaneel kom ik ook niet echt tegen.

Wel een prima biertje hoor, en ook lekker. Maar het was niet wat ik er van had verwacht. Ik had een echt winters biertje verwacht en dat vind ik dit niet echt.

|| Andere bieren van gebrouwen door vrouwen: tricky tripel, bloesem blond & gin weizen ||

 

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.