Crooked moon tattoo Stockholm | Brouwerij Mikkeller

crooked moon tattoo

“Crooked Moon Tattoo Stockolm (8%) is een heerlijke donkere stout die speciaal gebrouwen is voor de vrienden van Mikkeller bij Crooked Moon Tattoo in Stockholm, dit bier is gebrouwen bij D’Proef in België.” (drankgigant.nl)

I loveeeee stout bieren! Vandaar dat ik deze stout van Mikkeller meteen moest kopen toen ik hem bij mijn favoriete bierwinkel Van Pernis zag staan.


Wat zie ik en wat ruik ik?

Deze stout is een mooi donkerrood maar bijna zwart bier. Het bier heeft een dikke licht bruine schuimkraag. In de geur ruik ik de typische koffie en chocolade tonen die een stout bier kenmerken.  Daarnaast ruik ik ook een zurige fruitigheid. Dit zijn vast de vijgen die in dit bier verwerkt zijn. Als laatst is het biertje ook wat rokerig in geur.

Wat proef ik en wat vind ik?

Qua mondgevoel is het biertje niet super vol en romig maar ik vind zijn body net goed genoeg. In smaak komen de koffie (espresso) en chocolade tonen weer naar voren. En net als in de geur heeft het bier ook echt een wat zurig en fruitig karakter. Dit fruitige karakter zorgt ervoor dat dit een redelijk milde stout is. Ook is hij haast niet bitter en dat maakt het tot een soepele door drinker.

Ja! Echt een aanrader hoor! Een fijn biertje voor deze treurige natte koude dagen. En door het redelijk milde karakter is het een goeie stout voor beginnende drinkers. Maar ook voor gevorderden natuurlijk 😉

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.