Blinker | Siphon Brewing

 blinker“Om weerstand te bieden aan de Hollanders, die na de Belgische onafhankelijkheid de waterwegen blokkeerden, groef de lokale bevolking van Damme het Leopoldkanaal, in de volksmond beter bekend als ‘De Blinker’.” (tekst etiket)

De Blinker (5,5%) is het derde bier van de Siphon brewing die ik proef. Naast deze blinker proefde ik ook de Cassandra en de Damme Nation.

Siphon brewing is een kleine brouwerij uit België. Ik heb al langere tijd goed contact met de vrouw van één van de brouwers en ik ben bij ze op bezoek geweest op hun eerste verjaardag! 🙂 Het is een fijne kleine brouwerij op een super mooie groene locatie. Een aanrader om te bezoeken als je in Brugge bent of daar in de buurt.


De Blinker

Het bier heeft goed schuim en is goud geel! De geur van het bier is droog, fruitig (citrus) en licht kruidig.

In de smaak is de Blinker precies zoals ik mij een Saison voorstel. Hij is kruidig (zonder toevoegen van kruiden)fris en heeft een lichte citrus bitter. Naast dit kruidige en bittere karakter is het bier ook fruitig van citrus fruit. Daarnaast is er veel koolzuur wat het frisse karakter van het bier weer versterkt. De nasmaak is droog en bitter.

Deze Saison is precies zoals ik hem lekker vind. Sommige Saison bieren zijn mij net te droog, doordat er nagenoeg geen restsuikers meer in zitten. Bij deze Blinker is dit ook het geval, echter heeft deze Saison nog een heerlijk fruitige kant die de droogheid weer wat in balans brengt.

Ik heb nou alle drie de bieren van de Siphon brewing geproefd. Mijn favoriet is en blijft de stout Cassandra, heerlijk! Als je van bitter houdt moet je de Damme Nation van deze brouwerij ook maar eens proberen.

Foto: Siphonbrewing.be

 

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.