Damme Nation | Siphon brewing

De Damme Nation (7%) is het tweede bier wat ik proef van Siphon brewing uit België. De eerste, de Cassandra, was een super goeie stout. Nu was het tijd voor de IPA van de brouwerij, de Damme Nation.

“De Duivel verscheen in de gedaante van een hond op het moment dat een storm een bres in de dijk sloeg. De bevolking van Damme bracht de hond om en dichtte het gat met het kadaver. Damme was gered.” (tekst etiket)


damme nation

Wat zie ik en wat ruik ik?

Het bruine rode bier heeft een mooie dikke schuimkraag. De geur is een fruitige explosie. Het ruikt heerlijk tropisch naar perzik en lychee. Fris en fruitig! Dat belooft wat.

Wat proef ik en wat vind ik?

Wauw! Bitter! Dat is het eerste wat mij opvalt aan deze IPA. De bitterheid die lijkt op een grapefruit bitter is meteen goed aanwezig en blijft ook hangen tot in de nasmaak. Tussendoor komt de bovengenoemde fruitigheid naar voren, die wel wat minder is als in de geur. Maar alsnog zorgt deze fruitigheid ervoor dat het bier door drinkbaar blijft ondanks de flinke bitter. Qua mondgevoel is de IPA precies zoals hij moet zijn, niet te waterig en niet te romig.

Poeh voor mij is deze IPA wel wat aan de te bittere kant. Ik ben zelf überhaupt nog maar een beginnend IPA drinker dus deze is mij net te heftig. Maar ik denk dat juist daarom de gevorderde IPA liefhebber hem erg kan waarderen.

“Wij zijn ervan overtuigd dat de India Pale Ale, met haar ietwat fout geïnterpreteerde maritieme geschiedenis, haar recente wereldwijde opmars en haar gevarieerd smaakprofiel, de ideale bierstijl is om een natie van bierliefhebbers te stichten. Ondanks het feit dat IPA over de hele wereld een enorm populaire bierstijl is, krijgt ze pas recent voet aan de grond in België. Wij gaan haar verder op weg helpen.” (siphonbrewing.be)

 

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.