De Poes | Brouwerij de Poes

de poes

“We kiezen voor grondstoffen van eigen bodem en van de hoogste kwaliteit, wat resulteert in een mooi en complex bier van hoge gisting. We gebruiken lokale mout en betrekken onze hop uit de Poperingse velden. Verder kiezen we er voor om ons bier nog minimaal 6 weken op fles te laten nagisten, zodat de rijping in alle rust kan gebeuren vooraleer het flesje op de markt komt.
De bier dankt zijn naam aan de poes, onze elegante huisdier.” (brouwerijdepoes.be)

Dit bier heet ‘de poes’ en het is gebrouwen door Brouwerij de Poes uit België. Eigenlijk vind ik dit biertje al geweldig voordat ik er überhaupt een slok van genomen heb. Ik ben namelijk kattenliefhebber in hart en nieren en val daarom meteen voor het logo en de naam van het bier. Nou nog maar eens even proeven.


Wat zie ik en wat ruik ik?

Het bier (8%) heeft een mooi dik schuim wat wel snel weer verdwijnt. In geur ruik ik granen en is het bier fruitig.

Wat proef ik en wat vind ik?

Wat ik al zei, ik ben gek op katten! Katten zijn dan wel arrogant op zijn tijd of veeleisend maar ook ontzettend elegant, interessant en lief. Katten hebben een bepaalde aantrekkingskracht op mij.

Zo ook deze, toen ik hem zag staan op de menu kaart moest ik hem wel kiezen. En ook voor deze poes ben ik gevallen. Hij zit tussen een blonde en een tripel in en is mooi vol, mild en toegankelijk. De poes is qua karakter voornamelijk fruitig maar ook ietsje kruidig en de granen uit de geur komen ook terug. In de nasmaak zit een klein bittertje die zorgt dat hij in balans blijft. Hij is licht in koolzuur maar dat maakt juist dat dit een poes is die iedereen kan proberen, een beginnend of gevorderde bierdrinker.

Wil je een iets minder fruitige blonde? Schenk dan het gistdepot mee, dan word het biertje wat bitterder qua karakter maar ook troebeler.

 

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.