Nognietnaar huismus | Bird brewery

nognietnaar huismus

Drink je de bieren van de Bird Brewery uit Amsterdam, dan sla je twee vliegen in één klap. Je kan én genieten van het bier én je leert nog eens wat bij. Elk bier van deze brouwerij is namelijk vernoemd naar een bepaalde vogel. En op elk etiket staat een weetje over deze vogel. Leer & geniet!


Huismussen zijn echte groepsbeesten. Ze zijn luidruchtig, niet schuw en altijd in de buurt van mensen. Deze energieke vogels zijn veelvuldig in de horeca te vinden, vaak huppend van stoel naar stoel.” (birdbrewery.com)

Wat zie ik en wat ruik ik?

De Nognietnaar Huismus (6,4%) is mooi donkerbruin, met een dikke schuimkraag die goed standhoudt. In de geur zitten vooral noten, cacao en koffietonen.

Wat proef ik en wat vind ik?

Qua body vind ik het biertje wat aan de dunne kant maar gelukkig is de smaak niet te laf. Soms zijn bieren die dun (niet vol en romig) zijn in body ook ‘dun’ in smaak. Echter zijn bij dit biertje de smaken ook goed aanwezig en blijven hangen tot in de nasmaak. Net als in de geur komt de koffie ook in de smaak weer terug. Het geeft mij een beetje het gevoel alsof ik een koud, maar goed gezet, kopje koffie drink (met alcohol erin.. haha). Naast de koffiesmaak heeft het bier ook iets fruitigs, maar wat precies dat vind ik lastig te omschrijven. Het biertje is niet te bitter en drinkt vlot door.

Qua mondgevoel is het bier dus niet heel vol of romig maar dat deert me niet bij deze. Ik vond dit de lekkerste van de drie bieren van de bird brewery tot nu toe! De smaak is puur, goed aanwezig en houdt lang stand.


Lees ook meer over twee andere bieren van deze brouwerij: fuut fieuw (IPA) en de rumoerige roodborst (amber).

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.