Fuut fieuw | Bird brewery

EzyWatermark6

“De Bird Brewery is opgericht door Ralph van Bemmel en Rik van den Berg. Beiden met een achtergrond in de bierwereld (o.a. eigenaar BierLab, oud-bestuurslid PINT en gediplomeerd biersommelier) en een duidelijke visie op bier. Verwacht geen kruiwagens hop, liters koffie of likeur, maar gebalanceerde bieren waarin de ingrediënten mooi naar voren komen. Door de verrassende recepten valt er altijd wat bijzonders te ontdekken, zonder te overdrijven. Wij willen jou het bijzondere in het normale laten ontdekken.

Overal om je heen vind je de meest prachtige vogels en de mooiste bieren, maar vaak ben je bij beide niet bewust van de echte schoonheid. Door opzienbarende verhalen achter vogels en bier te combineren, hopen we mensen stil te laten staan bij het bijzondere van het alledaagse.” (birdbrewery.com)


Ik dronk dit bier in het park, vandaar dat ik het uitschonk in een plastic festivalglas.

Wat zie ik en wat ruik ik?

Ik schenk het bruin gekleurde bier (4,6%) in een plastic glas uit, het kost even moeite maar dan heb je ook wat.

Bovenop het bier ontstaat er een mooie dikke schuimlaag. Het schuim is dik en romig en blijft de gehele tijd dat ik het bier drink fier overeind. Ik ruik de typische tropische IPA geur, maar deze is niet zo extreem zoet.

Wat proef ik en wat vind ik?

Zo! Ondanks het lage alcoholpercentage heb ik toch te maken met een mooie volle IPA. Daar hou ik nou van, een verfrissende IPA die niet te waterig is maar juist krachtig en vol. Het bier is redelijk bitter, de citrus komt je tegemoet! Maar op één of andere manier is hij alsnog toegankelijk en fris. De bitterheid werkt zo lang door dat ik hem nog proef als ik even later weer weg fiets van het park.

Ik lees van meer mensen dat ze geen IPA fans zijn, net als ik, maar toch dit bier lekker vinden. Ik heb dat ook, waar het aan ligt, dat is mij nog even een raadsel. Al denk ik dus dat het te maken heeft met de kracht en de volheid van deze fuut. Hij is misschien niet zo extreem bitter of tropisch zoals sommige IPA’s, maar dat vind ik juist wel lekker. Gewoon kan ook lekker zijn!

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.