Caution kiwi crossing | Brouwerij het Uiltje

EzyWatermark2

“This isn’t a beer, it’s a campaign to protect our owl from senseless harm. Perhaps you’ve noticed, but our Uiltje is a parody of itself, a cartoon that lacks all the real owl essentials: hawk-like beak, deadly claws, x-ray vision. Sure, he’s got wings, but our lil’ lad is too lazy to fly. He wouldn’t last 3 seconds in the world. So what better away to scare off potential rivals than to erect a bright yellow sign and brew a deceptively strong ale. Intimidated? Damn right you are! “(uiltjecraftbeer.com)

Dit bier van het uiltje uit Haarlem wilde ik al eens drinken, op de Nijmeegse bierfeesten. Helaas was uiteindelijk dit biertje niet meegekomen naar het festival, dus moest ik hem maar op een ander moment nog eens proeven.


Wat zie ik en wat ruik ik?

De Caution Kiwi Crossing (9,1%) heeft een rood bruine kleur. In de geur komen de gebruikte hopsoorten me meteen tegemoet. Ze zorgen voor een zoete tropische smaak waarin ik perzik en ananas kan onderscheiden.

Wat proef ik en wat vind ik?

Zo! Ja dat alcoholpercentage merk je meteen in de smaak zeg.. Het bier is sterk, en vraagt hiermee meteen je aandacht. Daarnaast is het biertje ook nog eens heel goed vol dus dan komt hij ook nog eens extra aan. Van zichzelf is het bier ook hier weer fruitig. Naast deze fruitigheid komt ook het zoetje van karamel goed naar voren.
In de nasmaak is het bier vooral bitter en droog. Echter is het bier ondanks de vele hopsoorten niet te bitter, maar juist precies goed. Het brengt het biertje mooi in balans.

Toen ik dit biertje in de winkel zag staan dacht ik te maken te hebben met een super fris biertje. Dat valt me wel een beetje tegen. Door de volheid van het bier en de sterkte is het bier niet super verfrissend. Ik dronk hem namelijk op een warme dag, maar hij kan juist ook goed dienen voor een koudere dag in dat opzicht.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.