Straffe Hendrik Quadrupel | Brouwerij de halve maan

straffe-hendrik-quad

“De Straffe Hendrik Quadrupel (11%), gelanceerd in 2010, kan omschreven worden als een rijk bier, intens donker van kleur en volmondig qua smaak.” (straffehendrik.be)

Eerder dronk ik al eens de Straffe Hendrik, de tripel. Deze heb ik toen niet beschreven op mijn blog. Ik geloof dat ik deze tripel niet zo lekker vond, inderdaad wat te straf 😉 Nu is het tijd voor de quadrupel, één van mijn favoriete biertypen.


Ik hou erg van quadrupels. Dit omdat ze wat voller en rijker zijn van smaak, je licht verwarmen en ze ondanks het alcoholpercentage toch vaak toegankelijk zijn. Echter verschilt het heel erg hoe een quadrupel uiteindelijk smaak. Sommige quadrupels zijn flink zoet, andere weer wat rauwer.

De Straffe Hendrik Quadrupel

De straffe hendrik valt onder de zoete quadrupels. Naar mijn mening iets te zoet. Het zoete heeft de overhand waardoor ik weinig andere smaken proef. Rozijnen, karamel en donker fruit zorgen voor deze zoete overdaad. Ook vind ik een beetje de smaak naar port neigen. In de nasmaak komt een kleine bitterheid naar voren. Deze had nog wel iets meer de overhand mogen nemen om het bier wat meer in balans te krijgen. Desondanks wel een toegankelijk, vol en romig bier om voor op te passen want je vergeet de 11%..!

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.