Koning Honing | SNAB purmerend

koning-honing

“Honey, Honey how you thrill me” “World’s Best Honey Flavoured Beer – World Beer Awards” (snab.beer)

Eerder had ik al eens de bieren: De Goede Raat en Barbãr. Nu was ik wel benieuwd naar dit honing bier. Zou ik de honing echt goed terug proeven of niet?


Tot nu toe vind ik Honing Bier niet echt een lekker type bier. Meestal zijn het té zoete bieren of bieren waarvan je denkt, ‘nou waar is die honing dan?’ De Barbãr was mij iets te zoet, de Goede raat was beter in balans.

De Koning Honing (7,5%) van SNAB beviel me redelijk goed. De honing vind je goed terug. Hij zorgt ervoor dat het bier lekker romig is en geeft het bier zijn zoete karakter. Daarnaast is het bier mooi vol, doordat er weinig koolzuur in zit. Na de honing volgt er een frisse bitter en wat kruidigheid, die brengen het geheel weer een beetje in balans. Zo krijgt de honig  niet de overhand en blijft het bier iets frisser. De smaken ebben in de nasmaak wel gauw weg, jammer dat het niet wat langer aanblijft.
Het is alsnog niet mijn soort bier, maar ik vind deze dan wel de beste van de drie honingbieren die ik tot nu toe gedronken heb!

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.