Bootjesbier | Antwerpse brouw compagnie

label-visual-Bootjes-1024x710

“De Antwerpse Brouw Compagnie, brouwers van internationaal meermaals bekroonde Seefbier heeft een nieuw bier gepresenteerd: Bootjesbier. Bootjesbier is een hommage aan de unieke geschiedenis van de rederij Red Star Line, en legt een ‘bierbrug’ tussen de Belgische brouwtraditie en Amerikaanse Craftbeers.” (biermagazine.nl) “Red Star Line brengt het verhaal van de miljoenen mensen die begin de twintigste eeuw hun geluk in Amerika gingen zoeken, vanuit de Antwerpse haven” (hln.be)


Al eerder dronk ik Seef bier, het eerste bier van de Antwerpse brouw compagnie. Nou was het tijd voor hun IPA, het bootjesbier.

Het bier heeft een mooie oranje/rode kleur en een mooie lang aanhoudende volle schuimkraag. Qua geur ruikt het bier voor mij net als veel andere IPA’s. Naar tropisch fruit en naar lychees.

Zou dit bier dan net zo smaken? Zoet en best bitter? Of zou het een andere twist hebben dan dat ik verwacht?

In smaak veel koolzuur en meteen pit door de gember. Na deze heftige smaak volgt er een mooie zoete romige smaak van karamel en wat exotische fruitigheid. Het biertje eindigt best droog en iets bitter. De geur is lekker, maar de smaak is niet echt mijn ding. Dit mede ook door de hoeveelheid koolzuur die aanzienlijk is.

 

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.