Mongozo banaan | Mongozo exotic beers

banana_bottle_glass

“Bananen bier is echt Afrikaans; het is het traditionele bier van de Massai in Kenia en Tanzania. Dit bier (3,6%) draagt het fairtrade keurmerk door het gebruik van oké bananen. Mongozo betekent proost in de taal van het Chokwevolk, dat verspreid leeft over Angola, Congo-Kinshasa en Zambia.” (mongozo.com)

Bah, bah en nog eens bah. Eigenlijk zijn dit de drie woorden waarmee ik deze blog wil schrijven. Maar goed ik zal het nader verklaren.


Het begint al bij de geur. Die ruik ik al meteen wanneer ik het flesje open. Een zoete geur van bananensnoepjes komen naar boven, een chemische mierzoete geur. De kleur van het bier is licht geel en het heeft een schuimlaag die niet lang aanblijft.

In smaak weer die ontzettend zoete smaak van snoep. Je zou denken dat het wel wat meer naar rijpe banaan zou smaken zoals bijv. bij de Leffe blond, maar nee hoor. Het is ontzettend chemisch.. Dit is geen bier, het doet me meer denken aan limonade of frisdrank. Het is een beetje zoals Rivella, maar dan net anders. ‘Vreemd maar ook niet lekker’. Een pluspunt vind ik wel dat de gebruikte bananen Fairtrade zijn!Bewaren

Bewaren

3 reacties

  1. Nou heb ik vaker een vleugje “banaan” in bier geproefd, maar dit lijkt wel heel erg! Toch hou ik ook van het chemische van bananenschuimpjes, dus zou ik het zeker eens willen proberen. Waar is dit te koop?

  2. Ik heb er ook zoete snoepjes bij gegeten. Dat scheelt een beetje, dan valt het niet zo op. Ik had dit uit een slijter in Arnhem. Zou niet weten wie het nog meer heeft. Bierwinkels denk ik of slijters

  3. Ik heb er ook zoete snoepjes bij gegeten. Dat scheelt een beetje, dan valt het niet zo op. Ik had dit uit een slijter in Arnhem. Zou niet weten wie het nog meer heeft. Bierwinkels denk ik of slijters

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.