Malheur 12 | Brouwerij de Landtsheer

MALHEUR_12_33cl.jpg.328.550.jpg.resizer.ashx

“Malheur 12 bestaat nog maar sinds 2000, het is het eerste donker bier van de brouwerij De Landtsheer. Het alcoholgehalte van Malheur 12 bedraagt 12%, dit maakt van het bier één van de zwaarste Belgische bieren.” (eten-en-drinken.infonu.nl)

Eerder dronk ik al de Malheur 10, de blonde van de Malheur bieren (Brouwerij de Landtsheer). Daarom was ik erg benieuwd naar dit bier, de gerstewijn.


Jum! Ik ben zo gek op dit soort bieren! Deze malheur 12 bevalt me uberhaupt goed omdat het wel een hoog alcoholpercentage heeft maar dit niet meteen terug te vinden is in guer en smaak. Sommige gerstewijnen zijn net te alcoholisch maar deze is mooi zacht en daardoor zelfs lichtelijk gevaarlijk omdat hij soepel weg drinkt.

Het bier heeft een mooie donkerbruine kleur en een kleine schuimlaag. Het heeft een zoete warme geur. In de smaak komen er tonen naar boven van karamel, rozijnen en licht wat koffie. Het biertje bevat redelijk wat koolzuur, dit vooral aan het begin. In de nasmaak is het bier even licht bitter en ook een heel klein beetje zurig. Ik heb erg genoten van dit bier. Mooi vol, romig, licht verwarmend en alle smaken zijn mooi in balans. Aanrader!Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.