Blanco | Oersoep brouwerij

oersoep_blanco_1

Oersoep brouwerij – Blanco (witte saison)  [5%]

“Oersoep heeft haar bieren onderverdeeld in 4 verschillende lijnen. Omdat wij veel experimenteren wisselen wij net als een restaurant regelmatig van kaart. We willen je prikkelen, en zeg nu zelf: je eet in een restaurant toch ook niet telkens hetzelfde. Om toch een beetje orde in de chaos te scheppen plaatsen wij elk van onze bieren in een van de onderstaande vier lijnen: God is goed (wilde/spontane gisting), saison, donker en diep (donkerdere bieren) en bruisend en blond (fluweelzachte doordrinkers).” (www.oersoepbrouwerij.nl)


Uiterlijk en geur: De Blanco (witte saison) is een licht geel bier. Zijn schuimkraag verdwijnt snel. Het bier heeft een frisse, en wat zurige geur van citrus.
Smaak:  In smaak is het bier (6%) licht zuur en fruitig. Daarnaast heeft het bier wat pit door gebruikte kruiden. Ik vind hem wat vlak als hij te koud is, voor mij heeft hij meer smaak als hij op kamertemperatuur komt.
Nasmaak: In de nasmaak is het bier licht kruidig, droog en wat bitter.

Ik ben niet echt fan van saison bieren, vaak vind ik ze te vlak en te droog. Ook deze saison is niet echt aan mij besteed. Een saison die ik wel lekker vond is de saison van St-Feuillien.

 

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.