Dubbel glutenvrij | Brouwerij Slaapmutske

“Begonnen als hobbybrouwer,  sinds 1992  verschillende proefbrouwsels gemaakt in kleine oplagen.  De brouwers Dany en Marleen en Patrick zijn hier de grondlegger van. In 1999 wordt Jonas de Smet geboren, ter ere hiervan wordt er een speciaal bier gebrouwen van 9%. Nu zal je misschien denken wat heeft de geboorte van Jonas hier in dit verhaal te maken heeft met Slaapmutske, het eerder genoemde bier gebruikten Dany en Marleen wel eens om hun baby stil te houden, zij doopte de speen in het bier en merkten dat hij hiervan in slaap viel. De naam Slaapmutske was geboren.” (drankgigant.nl)

Glutenvrij bier.. zou dat anders smaken dan normaal bier? Ik ben zeer benieuwd naar deze Dubbel Glutenvrij (7,4%) van Brouwerij Slaapmutske. Ik heb ook nog nooit brood of iets gegeten zonder gluten dus ik zou niet weten hoe dat verschil smaakt.


slaapmutske-glutenvrijIk ruik karamel en wat kruiden in het bier. Daarnaast komt er ook een ijzergeur naar boven. Deze proef ik echter niet terug in het bier zelf. Qua smaak komen vooral de smaken van salmiak en zoethout naar boven. Zij maken het bier zoet en kruidig. Toch proef ik ook een zuurtje. Het bier is redelijk vol, maar kon nog wat romiger en voller naar mijn mening. In de nasmaak is het bier maar heel lichtjes bitter, meer zoet.

De Dubbel Glutenvrij is lekker maar ik heb wel eens lekkerdere gehad. De Tripel van Slaapmutske is echter wel echt aan te raden. Zie hier.


Disclaimer: Dit bier heb ik gekregen van Mitra, ik vond echter zelf dat hij een plekje verdiende in dit lijstje.
Ik ben hier niet voor betaald of dergelijke.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.