Oesterstout | Scheldebrouwerij

bier&spijs-oesterstout(1)ScheldebrouwerijOesterstout [8,5%]

“Bijzonder aan dit bier is dat de wort tijdens het brouwproces over oesterschelpen wordt gepompt, wat de smaak licht beïnvloedt. Op het etiket van het bier stond oorspronkelijk een mannetje met een kroon op het hoofd, liggend in een oesterschelp. Op de recentere etiketten staan twee wildemannen. Eén wildeman zit tegen een biervat en de andere zit erop, met op zijn schoot een zeemeermin.” (wikipedia.nl)

Dit bier wilde ik al een tijdje drinken. Ik vind de bieren van de scheldebrouwerij over het algemeen best lekker, zoals de “n toeback“en “de zeezuiper“. Nu is het tijd voor de stout. Zou de stout echt een beetje ziltig zijn? Zoals de naam doet vermoeden?

Kijk dit vind ik nou een lekkere stout. Sommige van deze bieren zijn voor mij te heftig omdat er een droge chocolade/koffie smaak aan zit. Ik kan dat (nog niet) echt waarderen. Deze stout is misschien voor sommige mensen veel te mild en te soft van smaak, maar ik vind dat erg lekker. Mocht je nou wel van een wat zwaardere stout houden dan moet je deze van Emelisse en deze van brouwerij de Musketeers eens proberen.

Deze stout ligt echt in mijn straatje. In de geur ruik ik vooral de koffie. In de smaak komen er daarnaast ook mokka en zoethout naar boven. De koffie zorgt voor een bittertje en de mokka en zoethout maken het weer wat milder en zoeter. Deze stout is zoals een stout moet zijn, licht qua body maar niet te waterig. Hij heeft veel smaak en drinkt goed door. Lekker! Verfrissend en toch zwaar. Het ziltige vind ik trouwens niet terug.

 

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.