Hop collection | Brouwerij Slaapmutske

Op het etiket van deze Hop collection (10%) van Brouwerij Slaapmutske staat: Hop collection ft. Kent Goldings. Ik vroeg me af wat ze hiermee bedoelde. Maar Kent Goldings was geen brouwerij zoals ik dacht, nee dat is de gebruikte hopsoort. Weer wat geleerd haha. Dit is een IPA van 10%, ik was erg benieuwd hoe dat smaakt..


 

Hop Collection

De geur van dit bier is zurig, ik associeer het met citrus en witte druiven. Daarnaast ook een lichte honing achtige geur die het weer iets zoeter maakt.

Het bier heeft veel koolzuur en een dikke schuimkraag. Hij heeft een volle ronde smaak. Echter valt mij de bitterheid tegen. Ik had met 10% een wat milder bier verwacht, maar dit bier is flink bitter en het blijft ook nog eens lang hangen. Als tegenhanger is het bier wel licht zoet aan het eind en ook wel fris. Maar de bitterheid voert de boventoon, wat ik niet zo goed kan waarderen. Niet mijn soort bier.


Disclaimer: Dit bier heb ik gekregen van Mitra, ik vond echter zelf dat hij een plekje verdiende in dit lijstje.
Ik ben hier niet voor betaald of dergelijke.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.