Dekadents | Pühaste brewery

Pühaste BreweryDekadents [10%]IMG_20160408_142841

“A luscious Imperial Stout aged on raisins and rum soaked vanilla beans.” (untappd.com)

Tijd voor het beschrijven van mijn derde biertje uit Estland. Dit keer dekadents, een imperial stout van brouwerij Pühaste.

Wat zie ik en wat ruik ik?

De sterke geur van dit bier ruik ik op een afstand. De alcohol walm komt me tegemoet. Het is een scherpe doordringende geur. Ik zie een donker bier met een licht bruine schuimkraag.

Wat proef ik en wat vind ik?

Het bier zelf heeft een zurige maar ook fruitige geur. Het is niet echt een lekkere geur, het daagt me niet uit dit bier te gaan drinken.

Qua mondgevoel is het bier dik, zelfs wat stroperig. Ik proef een redelijk sterke smaak van chocolade. Even wennen hoor.. Voor mij is hij net wat te heftig, ik moet echt door dit bier heen ploegen. En ik moet eerlijk toegeven dat ik het laatste beetje aan de goot gegeven heb. Het is niet mijn ding, te heavy. Ik had gehoopt de vanille en de rozijnen nog wat meer terug te proeven, zodat het bier wat milder zou zijn.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.