De kolonist | Bierbrouwerij Maallust

Zo met deze Weizen (5%) heb ik alle bieren van Maallust gedronken. Hij stond nog op me te wachten in de kelder tot het mooie weer aan zou breken. Vandaar dat ik hem eergisteren eindelijk kon proeven. Heerlijk dat het weer nu weer wat beter is, dan geniet je toch extra van alles.


IMG_20160505_085214

Wat zie ik en wat ruik ik?

Veel koolzuur borrelt naar het oppervlakte in het goud gekleurde biertje. De schuimkraag is mooi vol maar verdwijnt snel. In geur is het bier licht fruitig, ik onderscheid een beetje banaan. Verder is hij fris.

Wat proef ik en wat vind ik?

Qua smaak is de kolonist ook licht fruitig, net als in de geur. Verder heeft hij ook een bittertje als tegenhanger.

Ik vind het bier vooral verfrissend, maar ook wat vlak in smaak. Hij neigt wat naar een pilsener maar dan milder en gelaagder van smaak. Ik hou ook meer van blond bieren dan van weizen bieren moet ik zeggen.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.