Brand saison | Brand brouwerij

IMAG3294_1“Meesterbrouwer Rob Habets van Brand: ‘’Bart Engel’s Saison (6,5%) is doordrinkbaar, dorstlessend, citrusfruitig en droog. Zeer toegankelijk en perfect in balans.” (brand.nl)

Eerder dronk ik al twee bieren van brouwers die de brouwwedstrijd van Brand gewonnen hebben. De I.P.A en de zware blonde. En deze bevielen mij wel. Dus was ik erg benieuwd naar deze brand saison, van de laatste winnende brouwer van deze wedstrijd.


Wat zie ik en wat ruik ik?

De schuimkraag is al verdwenen tijdens het maken van mijn foto’s. Hij staat er even fier rechtop en zakt dan meteen in. In de geur ruik ik zoete banaan. Maar ook een wat muffige/plastic achtige geur.

Wat proef ik en wat vind ik?

Qua smaak doet het biertje een klein beetje blond aan, door de lichte smaak van banaan. Verder is het bier haast niet bitter en ook niet droog. Dit had ik echter wel verwacht. Andere saisons die ik geproefd heb waren bitterder, kruidiger en droger. Het feit dat dat hier mist maakt het bier vlak en totaal niet bijzonder in categorie saison. De andere twee winnende bieren van de brand wedstrijd zijn toch echt lekkerder.

 

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.