Bellezze in bicicletta & the giro

tjallingi

Dit weekend bracht de Giro d’italia een bezoek aan Arnhem, mijn stadje. Zaterdag reden ze van Arnhem naar Nijmegen en vandaag andersom. Ik ben echt niet zo’n grote wielerfan maar als het naar mijn eigen stad komt, dan moet ik wel even gaan kijken. Spectaculair hoor, maar het gaat toch ook wel erg snel allemaal. Even zie je de renners, en hop weg zijn ze weer! Wat een power. En dat Tjallingii (Arnhemmer) ook nog eens de bergtrui wint door de klim op de Posbank, dat is natuurlijk helemaal mooi!aviary-image-1462710456102

Ter gelegenheid van de Giro heeft brouwerij Frontaal uit Breda samen met de cinema brewers uit Amsterdam een Giro bier gebrouwen. Dit bier heeft de naam ‘Bellezze in Bicicletta’ gekregen. Het is een mango wheat IPA van 5,5%. De naam van het bier is waarschijnlijk afgeleid van de gelijknamige film. Natuurlijk moest ik hem even proeven.

Het bier zelf is behoorlijk troebel. Het doet me een beetje denken aan biologische ongefilterde appelsap qua kleur. Volg je me nog? 😉 In de geur ruik ik duidelijk de mango terug. Heerlijk tropisch en zoet. De smaak van het biertje is toegankelijk. Lang niet zo bitter als veel andere IPA’s. Hij is maar licht bitter, en hierdoor lekker fris. Daarnaast is hij ook licht fruitig. Echter proef ik de sterke mango van de geur maar licht terug in de smaak. Het zoete van het bier en het bittertje zijn mooi met elkaar in balans, wat het een prima biertje maakt. Wellicht is hij wel erg mild, maar desondanks vond ik hem lekker, zo in de zon tijdens het kijken naar de Giro.

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.