4 zomerbieren geproefd

Het was heerlijk weer de afgelopen tijd. Temperaturen schommelend tussen de 23 en 30 graden! Heerlijk! Nou horen daar natuurlijk ook zomerse bieren bij dus ik dronk wat meer wit en blonde bieren. Echter kan ik daar toch vaak geen hele blog over schrijven, omdat de smaken en mijn ervaringen met de bieren niet zo explosief zijn. Vandaar dat ik nu 4 bieren bundel, 2 witte en 2 blonde bieren! De hoegaarden & grimbergen wit/blanche en de averbode & la trappe blond.

IMG_20160612_150930

Bierbrouwerij de KoningshoevenLa trappe blond [6,5%]
Banaan in geur, wat veel blonde bieren hebben. Het bier heeft een mooie dikke schuimkraag die helaas wel snel weer verdwijnt. In de smaak komt de banaan weer terug, maar net niet te aanwezig. De hoeveelheid koolzuur zorgt ervoor dat het biertje fris blijft. Aan het eind proef ik een klein bittertje. Deze bitterheid en het gebruik van koolzuur brengen het bier goed in balans.

Brouwerij Huyghe – Averbode blond [7,5%]
Een frisse fruitige blonde. Niet zo bijzonder in smaak vond ik. Beetje gewoontjes.

Anheuser-Busch Inbev Brouwerij – Hoegaarden wit/blanche [5%]
Een heerlijk zacht, lichtelijk romig bier. Het fruitige is mooi aanwezig en zorgt ervoor dat het bier niet te vlak wordt. Fris en lekker zomers.

Alken-Maes brouwerij – Grimbergen blanche [6%]
Heerlijke frisse en zoete geur van banaan en daarnaast granen. Ook ruikt het biertje iets zurig. In de smaak is het fris door de hoeveelheid koolzuur en ook hier komt het zoetje van de banaan weer terug.

 

 

 

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.