Delirium red | Brouwerij Huyghe

Ik dronk laatst de Kriek Brut van Liefmans. Deze beviel mij erg goed, waardoor ik weer een fruitbiertje wilde. Mijn oog viel op deze Delirium Red (8,5%) van Brouwerij Huyghe. De Delirium Red is het fruitbier van de delirium series waarvan Delirium Tremens mijn favoriet is. Mede hierdoor was ik zeer benieuwd naar dit fruitbier, dat moest wel lekker zijn.


IMAG3752

Wat zie ik en wat ruik ik?

De Delirium Red heeft een mooie donkerrode kleur met een licht roze schuimkraag die redelijk lang aanblijft. Zelf is het bier wat troebel. Ik ruik een licht zure maar ook tegelijkertijd een ontzettend zoete kersen geur. Deze geur doet me denken aan snoepgoed gemaakt met rood fruit, niet aan echte kersen.

Wat proef ik en wat vind ik?

De geur die ik rook komt ook weer terug in de smaak. Het bier is ontzettend zoet, het lijkt alsof het met stevia gezoet is, iets wat ik echt niet lekker vind. Eerder dronk ik al de black berry van Emelisse, deze bevatte ook stevia. De kersensmaak is daarnaast ook chemisch, iets wat echt jammer is.

Nee dit fruitbier vind ik helemaal niks, ik heb de helft zelfs aan de goot gedoneerd want ik werd helemaal misselijk van de zoetheid. En het verlangen naar een glas water om bij dit bier te drinken was erg groot. Dat kan toch niet goed zijn.. Jammer, ik had echt iets anders verwacht.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.