Ename tripel | Brouwerij Roman

Brouwerij RomanEname tripel [8,5%]

IMAG3654

In de tiende eeuw vormde de Schelde de grens tussen het Franse en het Duitse rijk, met Ename als strategisch punt. In 1063 werd er de Benedictijnenabdij gesticht. Vanaf die datum dateren de eerste brouwactiviteiten. De abdij werd het kloppende hart van Ename, tot de achttiende eeuw bruiste het in en rond de abdij van de bedrijvigheid. Helaas werd tijdens de Franse revolutie de abdij met de grond gelijk gemaakt. Ruïnes zijn het enige wat er nog van rest…Maar gelukkig is samen met de abdij van Ename het bier niet voorgoed verdwenen. Met passie voor bier, vakmanschap en respect voor het middeleeuws Benedictijnenrecept brouwt Brouwerij Roman vijf volwaardige abdijbieren, elk met hun eigen karakter. (roman.be)
Wat zie ik en wat ruik ik?

Het bier bruist bijna van de vele koolzuurbubbels die naar boven bubbelen. De schuimkraag van het bier is mooi luchtig en blijft goed aan. In de geur is het bier zeer fruitig, met vooral de banaan die naar voren komt.

Wat proef ik en wat vind ik?

In de smaak proef ik ook de banaan weer terug. Het bier is mooi romig en niet te zoet. Door de koolzuur is het bier vooral erg fris geworden. Daarnaast is het haast niet bitter en lichtelijk droog. Ik vind het echter wel wat meer een blonde dan een tripel, ik mis wat kruiden/pit?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.