Hibiscus gose | Boulevard brewing co

De Hibiscus gose (4,2%) is de interpretatie van een GOSE bier door de brouwers van Boulevard. Gose is een zeldzame Duitse bierstijl die heropleeft en een hulde brengt aan aangename zure en lichte zoute tarwebieren afkomstig uit Goslar. Rond 1800 werd gose bier zeer bekend in Leipzig, Duitsland. Het is een zuur bier waarbij tijdens het koken koriander en zeezout wordt toegevoegd. Als kers op de taart worden gedroogde hibiscus bloemen toegevoegd die het bier een roze kleur geven. (tekst: bistrodewaterkant.be)


Wat zie ik en wat ruik ik?

Het biertje heeft inderdaad een mooie roze kleur. De kleur zorgt ervoor dat het bier er erg tropisch en fris uitziet. Aantrekkelijk! In de geur komt de zuurte van het bier al een beetje naar boven naast een frisse fruitigheid.

Wat proef ik en wat vind ik?

Zo, bij de eerste slok heb ik wel even een “wauw die is best zuur!” reactie. Daarna wen ik al meteen aan het zurige van het bier. Het zure zorgt er namelijk ook voor dat het bier heerlijk fris is en dorstlessend. Daarnaast is het bier ook licht fruitig en wat kruidig. De nasmaak is wat meer droog en muffig, wellicht door het gebruikte zout. Het is een bier wat niet iedereen zal waarderen. Ik ben echter wel een fan van zure dingen, vooral snoepjes, dus ik kan dit bier wel hebben. De body is wel een beetje tegen het waterige aan, maar voor dit alcoholpercentage alsnog prima.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.