Corsendonk rousse | Brouwerij Corsendonk

IMAG3831De Corsendonk Rousse (8%) is eigenlijk bedoelt voor de Italiaanse markt. Dit Abdijbier is gelukkig ook in Nederland beschikbaar en kunnen we ervan genieten.

Al eerder dronk ik bieren van Corsendonk. Vooral de tripel gold is mij erg goed bevallen. Nu zag ik deze staan dus tijd om hem eens te proberen. De naam rousse is echter voor mij wel verwarrend omdat ik dacht met een fruitbiertje te maken te hebben. Maar nee, het is een amber biertje met fruitige tonen.


Wat zie ik en wat ruik ik?

Ik had verwacht dat dit bier een roze fruit kleur zou hebben. Dit mede omdat ik dus dacht met een kersenbiertje te maken te hebben.
Het bier is echter meer licht bruin. Daarnaast heeft het een schuimkraag die ontzettend snel verdwijnt. In de geur ruik ik karamel en kruiden.

Wat proef ik en wat vind ik?

Ook in de smaak komt de karamel weer terug. Daarnaast toch ook licht de smaak van rood fruit. Ik vind het bier aan de zoete kant. Deze zoete karamel/kandijsmaak overheerst de rest van het bier. In de nasmaak is het bier iets bitter en kruidig maar deze smaken zijn te licht aanwezig om tegengas te geven.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.