NDSM porter | Brouwerij de Vriendschap

IMAG3848Ik was dit weekend in Amsterdam voor familie. Natuurlijk kon ik het niet laten om op zoek te gaan naar Amsterdamse biertjes! Deze NDSM porter (6%) van Brouwerij de Vriendschap trok meteen mijn aandacht door de mooie felle blauwe kleur van het etiket. De tripel van deze brouwerij wilde ik ook graag maar die was helaas uitverkocht.

“Wat was er eerst…vriendschap of bier? Drink je samen omdat je vrienden bent, of word je vrienden omdat je samen bier drinkt?

Brouwerij De Vriendschap is een kleine brouwerij uit Amsterdam Noord. We brouwen sinds 2012 op ambachtelijke wijze speciaalbier. Ons motto: met passie traditie innoveren! Zo ontstonden De Zwoele Stad, Hopblond, Puike Pale Ale, Ruige Amber, NDSM Porter en Linke Tripel. Naast ons vaste assortiment en de seizoensbieren brouwen we regelmatig een nieuw/experimenteel bier in ons eigen BrouwLab.” (brouwerijvriendschap.nl)

Zicht & Geur

Het bier heeft een mooie donker rode kleur. De geur van het bier is niet echt uitgesproken, wel ruik ik duidelijk koffie. De licht bruine schuimkraag is even aanwezig maar verdwijnt redelijk snel.

Smaak

Ook in de smaak komt de koffie weer terug met daarnaast pure chocolade. Deze smaken maken het biertje mooi rauw/bitter. Echter zijn er ook zoete tonen te vinden van zoethout en ik dacht ook laurier te herkennen. Deze smaken brengen de bittere/rauwere kant van het bier weer in balans. De lange nasmaak is licht zuur en bitter.

Nadeel aan dit bier vind ik de body. Zonder de volle romige schuimkraag (die snel verdwijnt) is het bier aan de dunne en waterige kant. Ik hou meer van romige volle bieren.Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.