Lentebier | Brouwerij Troost

Brouwerij TroostLentebier [6,5%]EzyWatermark1

“In Brouwerij Troost brouwen wij ons bier zelf. Dat doen we in een voormalig klooster in De Pijp en ook in de Westergasfabriek. Op twee hele mooie plekken kun je bij ons bier drinken dat ter plekke gebrouwen is.” (brouwerijtroost.nl)

Dit is het tweede bier wat ik meenam dit weekend uit Amsterdam. Een brouwerij die ik al een tijdje volg via social media, en natuurlijk was ik zeer benieuwd naar hun bieren. Nu als eerst tijd voor het lentebier.

Wat zie ik en wat ruik ik?

Het bier heeft een mooie frisse rood/oranje kleur. Het nodigt me echt uit een slokje te nemen. Op het bier pronkt een luchtige schuimkraag. De geur die me tegemoet komt is zurig en lichtelijk scherp als van een pepertje. Daarnaast ruik ik een soort van parfum geur, flink bloeiende bloemen.

Wat proef ik en wat vind ik?

Ook in de smaak is het bier anders dan verwacht. In eerste instantie proef ik een zoetige karamelsmaak met daarnaast het zuurtje van citrus. Qua mondgevoel is het bier vol genoeg voor mij.
De nasmaak vind ik vreemd. Het lijkt zeepachtig, ik vind het lastig te omschrijven. Het is niet echt een lekkere nasmaak..

Een prima biertje, maar ik miste echt de frisheid en het zoetje van andere lentebieren. Wel ben ik erg benieuwd geworden naar de andere bieren van deze brouwerij. Benieuwd hoe deze zullen smaken en dat vooral de barley wine want daar ben ik altijd gek op.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.