Lowlander IPA | Lowlander beer

Lowlander IPA

Geïnspireerd op de onverschrokken reizen naar verre landen en de overvloed aan kruiden en specerijen die daar te vinden zijn brouwt Lowlander beer met botanicals om bieren te creëren met minstens zoveel karakter als de eerste Nederlandse ontdekkingsreizigers hadden. (lowlander-beer.com)

Dit biertje trok mij in eerste instantie om het etiket. Deze is super mooi vorm gegeven, echt een beetje oude stijl. Daarnaast zie je meteen dat het bier speciaal is doordat er met botanicals gewerkt is. Als tweede trok dit bier mij omdat het van een brouwerij is die voor mij nog onbekend is.


Dutch seafarers returning from the east would often bring back monkeys, whicch they would sell to tavern-keepers to pay off drinking debts. Our IPA with its hints of botanicals and spice, is a tribute to those sailors’ spirit of adventure and quick thinking. (lowlander-beer.com)

Wat zie ik en wat ruik ik?

De Lowlander IPA van 6% is mooi goudgeel met een kleine schuimkraag. De geur is net als bij veel IPA’s heel sterk. Een zoete tropische walm met tonen van perzik en lychee komen mij tegemoet. Heerlijk! Zo’n lekkere zoete geur nodigt mij echt uit om meer van het bier te ontdekken!

Wat proef ik en wat vind ik?

In de smaak is het bier zoet en wat kruidig maar tegelijkertijd ook bitter. De smaken zijn goed met elkaar in balans en wisselen elkaar constant af. Ik hou er ook niet zo van als een IPA ontzettend bitter is dus deze bevalt mij goed. Daarnaast bevat het bier best wat koolzuur wat het een fris geheel maakt.De afdronk is kort maar aan de wat bittere kant dus heel lang hoeft het van mij dan ook niet na te galmen haha.

Doordat alle smaken in balans zijn is het een mooi toegankelijk en milde IPA geworden. De witte thee proef ik echter niet zo terug. Ik ben zeer benieuwd geworden naar andere bieren van deze brouwerij dus ik hoop er gauw nog eens één tegen te komen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.