Bier van weldaad | Bierbrouwerij Maallust

Dit bier van weldaad (6,2%) heeft bierbrouwerij Maallust gebrouwen ter ere van hun 5 jarig bestaan. Het is een lichtblond jubileum bier gebrouwen met speltmout en koriander.
Alle andere bieren van Maallust heb ik al eens gedronken (zie hier) en deze bevallen mij goed, dus wilde ik deze ook graag eens proeven.


bier van weldaadWat zie ik en wat ruik ik?

Het bier ziet er fris uit door zijn lichte gele kleur. De schuimkraag houd niet lang stand,  tenminste niet in mijn bokaal glas. In de geur ruik ik granen, daarnaast ook de zoetigheid van banaan en citrus. In eerste instantie doet deze geur mij denken aan een weizen.

Wat proef ik en wat vind ik?

Ook in de smaak denk ik meteen aan een weizen in plaats van een blond. Dit ook omdat hij net uit de koelkast komt en nog koud is.
Naarmate het bier wat langer staat transformeert de smaak zich meer naar de smaak van een blonde. Het word zoeter en wat voller in smaak.

Het bier is door het gebruik van spelt mooi romig geworden. Daarnaast lekker fris door de hoeveelheid koolzuur. De smaak van banaan zorgt ervoor dat dit biertje een zacht en zoet karakter gekregen heeft. De bitterheid blijft ook op de achtergrond tot in de nasmaak, daar in komt hij ietsje naar boven. Maar alsnog is het een toegankelijk en mild biertje.

Ik vind hem lekker, maar ietwat saai voor een jubileumbier, de smaken zijn niet zo bijzonder en dat vind ik jammer.

 

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.