Gringel I.D ale | Café de Grendelpoort

Deze Gringel I.D ale (7,5%) kreeg ik samen met een ‘gewoon’ Gringel biertje, van een vriendin, die in Valkenburg geweest was. Daar verkopen ze de Gringel bieren, gebrouwen door Café de Grendelpoort. Na de eerste was het nu tijd voor het tweede biertje, een India dark ale, ook wel een black I.P.A genoemd (een donker gekleurde I.PA)


Zicht & Geur

Bij het inschenken ontstaat er meteen een dikke cappuccino schuimkraag op het rood bruine bier. Het schuim is zo ontzettend vol en blijft goed aanwezig gedurende het drinken van het bier. Het bier heeft een sterke geur van karamel en kruiden (dropachtig/laurier)

Smaak

Wat me meteen tegenvalt aan dit biertje is de lichte wat waterige body. Zo jammer vind ik dat, dan heeft het bier sterke smaken maar is de body heel licht.. Dat geeft toch een andere smaaksensatie dan wanneer de body wat romiger/dikker zou zijn.

Het bier is meteen mooi bitter en dit blijft ook tot in de nasmaak aanwezig. Ik proef bittere koffie achtige tonen die wat meer naar zoetere mokka transformeren als het bier wat opwarmt. Verder vind ik het bier wat vlak. Mede door de body en doordat de smaak vrijwel de hele tijd constant blijft. Er zit niet een piek van een bittertje in of iets.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.