Holly, Go lightly | Anderson’s craft beer

holly
Anderson’s craft beer – Holly, go lightly! [7,3%]

Deze ‘holly, go lightly’ is mijn vierde Estlandse brouwerij waarvan ik bier proef. Slijterij van Pernis te Arnhem heeft veel Estlandse bieren, dus ik leer de biercultuur uit Estland hierdoor langzamerhand kennen. Ik zeg niet dat alles mij bevalt wat ik tot nu toe uit Estland gedronken heb maar dat ligt niet aan de brouwstijl of kwaliteit. Die vind ik namelijk goed, het was meer kwestie van smaak. Ik ga zeker nog vaker een Estlands biertje kopen om te proeven.

Wat zie ik en wat ruik ik?

Wanneer ik aan dit biertje ruik moet ik meteen denken aan rode wijn. Ik ruik de wrange, droge en wat zurige geur van rood fruit en vooral rode druiven. Net als bij een glaasje rode wijn. De kleur van het bier is (licht) rood en de schuimkraag blijft staan maar is klein en dun.

Wat proef ik en wat vind ik?

In de smaak is het bier ook rode wijn achtig maar dan in mindere mate. Ook hier komt de druiven/rode fruitsmaak weer goed naar voren en een licht zuurtje. Het kenmerk van een gose bier, een zoutige karakter, proef ik niet zo gauw terug. Qua body vind ik het een erg fijn biertje, goed rond en zelfs lichtelijk romig. Alle smaaktonen vind ik mooi in balans (zoet, wrang, zuur en fris) Hierdoor is het een redelijk toegankelijk biertje. (al moet je wel echt wat een wat zuurder fruitbier houden)

Ik vind hem wel lekker en denk dat hij nog lekkerder was geweest als ik hem nog wat langer in de koelkast had laten staan. Perfect voor de warme dagen de afgelopen tijd en de komende tijd.

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.