Ur Weizen | Brouwerij Gulpener

ur weizen

 

“Gulpener Biologisch Ur Weizen is de nieuwe naam van Limburgs Land Ur-Weizen, dat ook een biologisch gebrouwen bier was. Het wordt gebrouwen met biologisch geteelde tarwe, gerst en hop (Hallertauer Traditione). In 2012 werd de naam veranderd omdat de brouwerij biologisch gebrouwen bieren meer onder de aandacht wilde brengen en een ‘nieuw’ bierassortiment op de markt bracht.” (gulpener.nl)

Heerlijk zeg deze warme nazomer! Daar hoort natuurlijk een weizen bij, lekker verfrissend! Eerder dronk ik al de ur-hop, de herfstbock en de wintervrund van gulpener. Vooral de ur-hop ben ik echt fan van! Heerlijk fris en biologisch 🙂 Nu was ik wel benieuwd naar deze Ur Weizen (5,3%), een soort bier waar ik normaal niet zo gek op ben, veel te licht in smaak. Doe mij dan maar een IPA of een blonde.


Wat zie ik en wat ruik ik?

Mooi lichtgeel troebel bier met een kleine maar stevige schuimkraag. Ook in de geur erg aantrekkelijk. Veel granen en fruitigheid van banaan en citrus. Hier krijg ik wel zin in op deze manier.

Wat proef ik en wat vind ik?

In de smaak is het bier helaas wat minder uitgesproken dan in de geur. De bananen en citrus tonen zijn niet sterk genoeg waardoor het gehele bier wat vlak is in smaak. Ook word hij haast niet bitter. Daarnaast ebben de smaken ook snel weer weg waardoor je haast geen tijd krijgt dit biertje goed te proeven.

Hm. ik ben er niet zo gecharmeerd van dit biertje. Mij te lichtjes. Dan vind ik de weizen van Paulaner toch echt lekkerder, maar alsnog tsja doe mij maar een blonde of iets anders.

 

 

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.