Saison Melon | Oersoep brouwerij

“De saison melon (5%) is een vol-romige, fruitige, kruidige en licht-bittere Saison met de Hüll Melon hop. De smaak en geur van deze Duitse hop doet denken aan de Galia-meloen.” (ratebeer.com) Het bier is gebrouwen door de Oersoep brouwerij uit Nijmegen.


saison-melon

Wat zie ik en wat ruik ik?

Het uiterlijk van deze saison melon geeft meteen mij de indruk dat dit een fris zomerbiertje is. Hij is licht geel en troebel. De mooie luchtige dikke schuimkraag blijft goed aanwezig tijdens het drinken. De koolzuurbubbels die in vele getalen aanwezig zijn, doen ook weer vermoeden dat dit bier niet anders dan fris kan zijn.

Ook in geur een fris bier. De meloen ka ik niet goed onderscheiden maar ik ruik wel een fleurige wat bloemachtige parfum lucht. Een zoet maar alsnog frisse geur door ook een lichte citrustoon.

Wat proef ik en wat vind ik?

Helaas kan ik net als in de geur de meloen niet goed onderscheiden in de smaak van het bier. Niet dat ik dat perse erg vind want de rest van het bier is prima. Hij is meteen goed bitter en ook de koolzuur is duidelijk aanwezig. Na deze intro volgt een lichte fruitigheid, maar meloen? Nee ik vind het moeilijk deze fruitigheid hiermee te associeren. Als laatst eidigt het bier wat droog, maar niet té.

Ja, een lekker toegankelijk gebalanceerd biertje en echt verfrissend voor op zo’n warme dag. Maar meloen? Nee dat niet.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.