IJsbok hout | SNAB

 “Inspiratiebron voor dit unieke bier, de ijsbok hout (9%), is het Nova Zembla reisverslag ‘Om de Noord’ van Gerrit de Veer uit 1597. Het verslag beschrijft hoe de scheepsbemanning tot eigen verbazing ontdekt dat diep in een bevroren biervat een vloeistof was achtergebleven die uitstekend smaakte en waarbij alle kracht nog in het laatste restje vloeibaar bier zat.” (biernet.nl)


Zicht & Geur

De rood bruine ijsbok hout heeft een kleine maar volle stevige schuimkraag.

Het bier is gelagerd op eikenhouten vaten. Dit ruik ik terug in de geur. Ik heb voornamelijk een associatie met nat hout, maar ook met de geur van hars. Ook ruik ik het zoete van karamel. Daarnaast is de geur lichtelijk gerookt, het heeft de fijne geur van een houtvuurtje.

Smaak

In smaak is de ijsbok hout mooi vol. Het heeft een zoete zachte kant. Deze vormt zich vooral door de karamel tonen en lichte vanille tonen. Daarnaast heeft het bier ook hier weer een gerookt karakter. Dit is vergeleken met de geur wel minder aanwezig. Het bier drinkt makkelijk weg. Hij is niet te heftig/extreem in smaak maar ook niet te zoet. Mooi in balans dus.


Disclaimer: Dit bier heb ik gekregen van Mitra, ik vond echter zelf dat hij een plekje verdiende in dit lijstje. Ik ben hier niet voor betaald of dergelijke.

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.